Cornwall

Tuinreis naar Cornwall

Als u van voorjaarsbloei houdt, dan is dit de tuinreis naar Engeland die u niet mag missen! Zeker als daar nog eens een fraai landschap bij komt. Bezoek tuinen als Trebah, de beroemde Heligan Gardens en het al even befaamde Tresco. Voor de laatste tuin moeten we wel een kleine tocht ondernemen, maar dat heeft iedere tuinliefhebber hier graag voor over. Deze beroemde tuin beslaat het gehele eiland, dat deel uitmaakt van de Scilly Islands. Hier groeit de meest exotische beplanting die er in Engeland te vinden is. Met dank aan het uitermate milde klimaat waar Cornwall immers zo om bekend staat.

Waarom de tuinreis naar Cornwall?

  • Deskundige reisleiding
  • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds
ProgrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragen

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Programma reis 20 april met DFDS overtocht

  • 1e dag: West Court Lodge of Bilting House.
  • 2e dag: The Garden House, Wildside Nursery
  • 3e dag: Eden Project, Lost gardens of Heligan
  • 4e dag: Lamorran, St. Michaels Mount
  • 5e dag: Tresco Abbey Gardens
  • 6e dag: Trebah, Trengwainton of Glendurgan
  • 7e dag: Knightshayes, Forde Abbey
  • 8e dag: Hole Park

Programma reis 24 april met Stena Line overtocht

  • 1e dag: Overtocht Hoek van Holland – Harwich
  • 2e dag: Bowood House.
  • 3e dag: Eden Project, Lost gardens of Heligan
  • 4e dag: Trebah, Trengwainton of Glendurgan
  • 5e dag: Tresco Abbey Gardens
  • 6e dag: The Garden House, Wildside Nursery
  • 7e dag: Vrije tijd Winchester, Hyde Hall, overtocht Harwich-Hoek van Holland
  • 8e dag: Aankomst Hoek van Holland

Tuinen

West Court Lodge

Deze particuliere tuin is de trots van de eigenaren, die hier al vele jaren tot volle tevredenheid tuinieren. Op een oppervlakte van 1500 m2 is een gedeelte met zonnige borders en een vijver te bewonderen, terwijl het overige deel van de tuin bestaat uit schaduwrijk woodland, opnieuw voorzien van een passende beplanting.

Bilting House

Een echte voorjaarstuin met ha-ha gelegen in een prachtig deel van de Stour Valley. De tuin heeft een grote verscheidenheid aan rododendrons, azalea’s en sierheesters en voorjaarsbollen. Verder is hier een rozentuin te vinden en verschillende borders met vast planten.

Bowood

Maak een wandeling door deze klassieke tuinen, die rondom het historische huis zijn aangelegd en waan je minstens twee eeuwen terug in de tijd. Rondom de terrassen bevinden zich vaste planten borders en rozenbedden, verder van het huis een landschapspark dat tot de mooiste ontwerpen van Lancelot ‘Capability’ Brown wordt gerekend. Toch zal zeker de 62 meter lange vaste planten border het meest tot de verbeelding spreken.

The Garden House

Ooit woonde hier Mr. Lionel Fortesque. Hij ontwierp hier de eerste tuin achter en rondom het huis. Later kwam daar een stuk woodland bij en daarna werd  er nog een omvangrijk stuk tuin ingeplant onder de bezielende leiding van Keith Wiley, voorheen head gardener. Dat stuk is onder meer ingeplant met vaste planten als Dierama en siergrassen en ook nog eens besprenkeld met planten als Papaver. Ook bijzonder is het prachtige decor van het golvende landschap van Devon.    

Wildside

De jongste tuin van de hele reeks, maar misschien wel de mooiste…. Eigenaar, groenexpert en -kunstenaar Keith Wiley deed hier alles zelf: graven met zijn onafscheidelijke graafmachine, planten, onderhoud en alles wat er verder om de hoek komt kijken bij aanleg en onderhoud van een tuin met zo’n complexe beplanting. Het resultaat is vanaf het eerste jaar ronduit betoverend. Behalve een natuurlijke en informele aanleg met een enorme diversiteit aan planten zijn hier ook nog eens verschillende favoriete botanische collecties ondergebracht.

Lees meer over Wildside

Lost gardens of Heligan

Tim Smith – Engelse vader, Hollandse moeder – was de man die deze tuin aan de vergetelheid heeft onttrokken. Veel van de grandeur van Victoriaanse tijden is inmiddels weer hersteld: mede dankzij noeste arbeid van talloze vrijwilligers is dit project uitgegroeid tot een groot succes. Zo groot zelfs, dat het openen van deze tuin door heeft gewerkt in de bezoekers, die Cornwall aandeden. Nadat alle oorspronkelijke beplanting grotendeels ontdaan was van een bedekking van wilde laurier prunussen en andere woekeraars, bleek deze zich weer in oude glorie te herstellen. Heligan is sindsdien weer uitgegroeid tot een toonaangevende tuin!

Lees meer over The Lost gardens of Heligan

Eden Project

Hiervoor werd een deel van een oude tinmijn afgedekt door een enorm futuristisch bouwsel dat doet denken aan een stel honingraten. Alles is transparant en daarom kan het licht ook doordringen tot de aangebrachte beplantingen, die elk model staan voor een andere biotoop. Dit is trouwens de opvolger van Heligan, toen Smith weer aan een  nieuwe uitdaging toe was.

Lees meer over Eden Project

Lamorran

Deze tuin bevindt zich tegen een helling aan en met dat gegeven is tijdens de indeling zorgvuldig rekening gehouden. Behalve dat je de hier gebruikelijke zuurminnende beplanting terug vindt, gaat de liefde van de eigenaresse ook nog eens uit naar Japanse esdoorns. Veel cultivars van Acer palmatum andere species hebben hier dan ook een plaatsje gekregen en blijken voortreffelijk met andere heesters en bomen te combineren. Standbeelden en andere ornamenten maken het plaatje compleet. 

St. Michaels Mount

Dit fraaie kasteel, gelegen op een rots, kent in Mont St. Michel een heuse Franse tegenhanger! Het is een bijzonder plek, die bij laag tijdgemakkelijk kan worden bereikt, maar als er sprake is van vloed moet er gebruik worden gemaakt van een overtocht per boot! Is een bezoek aan het kasteel zelf al bijzonder, ook de tuin is nauwelijks met een ander te vergelijken. De beplanting is welhaast Mediterraan te noemen, zo niet subtropisch. Dat is onder meer te danken aan de vele agaven en dracaena’s die hier overal groeien. Veel van die planten zijn tegen de steile rotsen aangebracht. 

Tresco Abbey Gardens

Tresco is een eiland en maakt deel uit van de Scilly Islands. De bezoeker moet er daarom wel een boottocht van enkele uren voor over hebben om deze beroemde tuin te bezoeken, maar dan bent u wel in een tuin die zijn weerga niet kent. Hier groeien planten uit andere werelddelen dan Europa even gemakkelijk Zuid-Afrika in een wonderlijke omgeving, die nog eens versterkt wordt door de aanwezigheid van een collectie boegbeelden van schepen die hier in het verleden zijn vergaan. Dat levert wonderlijke resultaten op! Een tuin om niet te missen.

Lees meer over Tresco Abbey Gardens

Trengwainton

In de oudste woodland tuinen in Cornwall groeien dikwijls louter Rhododendrons en ander bomen en heesters die graag in een grondsoort met een hoge zuurgraad groeien. In Trengwainton is dat ook het geval, met die aantekening dat hier ook veel vaste planten te vinden zijn. De vijvers zijn hier omzoomd door etage primula’s die zich hier massaal uitzaaien. Ook zorgen enkele enorme boomvarens voor een bijzondere sfeer.

Trebah

Nog vóór Heligan werd deze tuin al aan de vergetelheid onttrokken. Toenmalige nieuwe eigenaar Tony Hibbert heeft van een overgroeide jungle een prachtige tuin weten te maken. Onder zijn bezielende leiding is dit één van de allermooiste tuinen van Engeland geworden. Natuurlijk groeit hier ook volop zuurminnende beplanting zoals rhododendrons en camelia’s, maar is er ook veel aandacht besteed aan een goede onderbeplanting. Zo werd het seizoen op een aansprekende wijze verlengd en kunnen bezoekers ook later volop genieten van een overdadige bloemenpracht! 

Glendurgan

Deze tuin bevindt zich vlakbij Trebah. Ook hier weer bevindt zich een grote verzameling Rhododendrons, Camelia’s, Magnolia’s en talloze andere meer of minder bekende bomen en heesters. Bijzonder is hier echter ook de Maze, een  doolhof gemaakt met kunstig geknipte Prunus laurocerasus.

Knightshayes

Net buiten Cornwall bevindt zich nog zo’n fraai landgoed: Knighthayes Court. De tuinen, die het statige huis omringen zijn best wel divers te noemen. Natuurlijk is er een woodland garden met een keur aan zuurminnende beplanting, maar er zijn ook enkele min of meer formele tuinkamers te vinden waar de vaste planten een belangrijke rol spelen. Knighthayes kent een lange geschiedenis, waaruit talloze bijzondere verhalen kunnen worden opgetekend. Bijvoorbeeld een Britse oorlogsvlieger, die net wat te laag overvliegend zijn vrienden de stuipen op het lijf wilde jagen…… ook bijzonder: de figuren die zo kunstig uit de hagen oprijzen, zoals de ‘Fox & Hounds’. 

Hole Park

De oprijlaan naar deze tuin leidt de bezoeker naar het country house, gebouwd aan het begin van de achttiende eeuw. Rond het huis bevindt zich een serie tuinkamers, elk met een eigen sfeer en met taxushagen van elkaar gescheiden. Deze kamers vormen een fraai contrast met het golvende parkland, dat eveneens deel uit maakt van het landgoed.  Daarin opgenomen  een formele vijver met fontein, aan twee kanten door stenen cherubijntjes bewaakt. Er is meer: een border die ooit door  Christopher Lloyd is ontworpen en een vallei , die aan woodland beplanting is gewijd. Hier vinden we een zee aan Bluebells, die met een beetje geluk tijdens uw aanwezigheid in bloei zijn.

Hotel

Reis 20 april: Vijf nachten in het 3*** Portbyhan hotel in West Looe.

Het hotel ligt in het hart van Looe, waar u kunt genieten van het panoramische uitzicht op de levendige haven. Het centrum ligt op slechts een korte wandeling van het hotel. De comfortabele kamers hebben koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi, een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger.

Reis 24 april: Drie nachten in het 4**** Vara hotel in Truro.

Een ‘boutique’ hotel in een klassiek herenhuis, gunstig gelegen voor het verkennen van de stad en de rest van Cornwall. De kamers beschikken over Wifi, een comfortabel bed, koffie- en thee faciliteiten. De badkamer beschikt over een haardroger en gratis gebruik van toiletartikelen.

Inbegrepen

Inbegrepen reis 20 april met DFDS overtocht:

  • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
  • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Overtocht per DFDS Duinkerken/Calais- Dover v.v.
  • Compensatie CO2 uitstoot via Climate Neutral Group.
  • Vijf nachten in het 3*** Portbyhan hotel in West Looe op basis van halfpension.
  • Twee nachten verblijf in een 4**** hotel op de heen- en terugreis naar Cornwall.
  • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

  • Entrees inclusief overtocht naar Tresco en 1 lunch à €310,-.
  • Overige niet inbegrepen lunches geschat op £ 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Inbegrepen reis 24 april met Stena Line overtocht:

  • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
  • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v. in een buitenhut, inclusief ontbijt op de heen- en terugreis.
  • Afscheidsmaaltijd in de buurt van Colchester.
  • Compensatie CO2 uitstoot via Climate Neutral Group.
  • Drie nachten in het 4**** Vara Hotel in Truro op basis van halfpension.
  • Twee nachten verblijf in een 4**** hotel op de heen- en terugreis naar Cornwall.
  • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.
  • Niet inbegrepen:
  • Entrees inclusief overtocht naar Tresco à €240,-.
  • Overige niet inbegrepen lunches geschat op £ 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen reis 20 april met DFDS overtocht

07:30 uur Amersfoort
08:15 uur Utrecht Lunetten
09:30 uur Breda Prinsenbeek
11:00 uur Lokeren

Opstapplaatsen reis 24 april met Stena Lineovertocht

17:30 uur Amersfoort
18:15 uur Utrecht Lunetten
19:30 uur Hoek van Holland

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd op de website?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Er worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Hoe gaat Garden Tours om met klachten?

We verzoeken u om klachten voorafgaand of tijdens de reis aan Garden Tours of de reisleiding te melden, zodat wij deze ter plaatse voor u kunnen oplossen. Wordt de klacht pas na de reis door u bij ons gemeld, dan zullen wij deze slechts ter kennisname aannemen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Tegenwoordig kunt u in alle grotere tuinen gewoon met uw pinpas betalen, waardoor ponden niet direct nodig zijn.

Indien u vooraf ponden wenst te kopen kunt u hier ponden bestellen en klaar laten leggen op een kantoor naar keuze.

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 48 uur na ontvangst van de reispapieren. Hierna zal €15,- in rekening worden gebracht voor het wijzigen van uw opstapplaats.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Vanaf reisseizoen 2025 zullen de entreekosten in de boeking worden meegenomen.

Het kan tijdens uw reis voorkomen dat de tarieven die u ter plaatse ziet, afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door ons zijn gefactureerd. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie, thee of een lunch, dat soms is inbegrepen.

Indien u donateur bent van Geldersch Landschap & Kasteelen, of lid bent National Trust of Royal Horticultural Society, geef dit dan bij boeken aan ons door, zodat wij de eventuele korting meteen kunnen verrekenen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk (via Het Kanaal) op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
19:30 uur Lokeren
20:00 uur Breda
21:15 uur Utrecht
22:00 uur Amersfoort

De verwachte aankomsttijd van alle overige reizen staan vermeld bij opstapplaatsen.

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we ongeveer aankomen bij de opstapplaatsen.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Mag ik planten meenemen in de bus?

In overleg met chauffeur en reisleider kunt u uiteraard planten meenemen. Denkt u hierbij wel aan de eventuele beperkte ruimte in de bus.

Vanuit Groot Brittannië is het (vanwege de Brexit) niet (altijd) meer mogelijk om planten mee te nemen. Dit in verband met gewijzigde in- en uitvoerrechten. Kijk op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit voor de laatste regels.

Garden Tours (en/of de busmaatschappij) is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de planten. Ook is Garden Tours niet aansprakelijk als u uw planten moet achterlaten bij de douane, bijv. door het ontbreken van de juiste papieren.

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 615,-
4 dagen
Juni, Juli, Augustus
Engeland
Great Dixter
Beschikbaar
€ 605,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Beschikbaar
€ 485,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar boven